Hrvatska komora dentalne medicine - logo

ZAKLJUČEN


 
 








 

Na temelju Odluke Izvršnog odbora, koja je donesena na 30. sjednici održanoj 29. prosinca 2023. godine upućuje se

Javni poziv

za dostavu ponuda za usluge grafičke pripreme, tiska i distribucije glasila Komore te tiska i distribucije letaka i obavijesti za potrebe Hrvatske komore dentalne medicine
 
KLASA: 404-01/23-01/07       ­­­­­­­­­­­­­­­­­
URBROJ: 497-01/01-23-01   
Zagreb, siječanj 2024.
 
 
1. PODACI O NARUČITELJU I SLUŽBENICI ZADUŽENOJ ZA KONTAKT
Hrvatska komora dentalne medicine
Kurelčeva 3/2
10 000 Zagreb
OIB: 24858915082
Internetska adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
(u daljnjem tekstu: Naručitelj)
SLUŽBENICA ZA KONTAKT:
Mirjana Majetić
tel.: 01/4886 736
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
2. PROCIJENJENA VRIJEDNOST PREDMETA JAVNOG POZIVA
Ukupna procijenjena vrijednost iznosi cca 50.000,00 Eura, bez poreza na dodanu vrijednost.
 
3.  PODACI O PREDMETU JAVNOG POZIVA
 
3.1. Predmet
Predmet javnog poziva detaljno je opisan u Troškovniku koji se nalazi u Prilogu 2. ovog Poziva i odnosi se na:
  • Uslugu grafičke pripreme glasila Komore (dizajn, oblikovanje i prijelom)
  • Uslugu tiska i distribucije glasila Komore
  • Uslugu tiska i distribucije letaka i obavijesti Komore.
Grafička priprema, tisak i distribucija glasila Komore odnosi se na:
- Vjesnik dentalne medicine - 4 puta godišnje
- Smile – 4 puta godišnje
- Dental Design – 4 puta godišnje
- Dentalni asistent - 2 puta godišnje.
Vjesnik dentalne medicine objavljuje stručne članke, prikaze slučajeva, recenzije knjiga te ostale tekstove vezane uz dentalnu djelatnost.
Smile je regionalni informativni časopis za pacijente u dentalnim ordinacijama.
Dental Design je časopis Strukovnog razreda dentalnih tehničara pri Hrvatskoj komori dentalne medicine.
Dentalni Asistent je časopis Strukovnog razreda dentalnih asistenata i dentalnih higijeničara pri Hrvatskoj komori dentalne medicine.
3.2. Opis i tehnička specifikacija predmeta
Vrsta, kvaliteta i količina predmeta nalaze se u Troškovniku Priloga 2. ovog Javnog poziva.
Svi materijali, dizajn i tehnička priprema glasila, letaka i obavijesti koji su predmet ovog Javnog poziva, vlasništvo su Hrvatske komore dentalne medicine te je odabrani ponuditelj dužan iste vratiti Naručitelju u elektroničkom obliku. Odabrani ponuditelj ne smije tehničke pripreme koristiti u druge svrhe niti ih dalje distribuirati.
3.3. Mjesto isporuke predmeta
Mjesto isporuke predmeta nabave je Hrvatska komora dentalne medicine, Kurelčeva 3, Zagreb, odnosno druga lokacija prema ugovoru koji će zaključiti Naručitelj i Isporučitelj.
3.4. Rok isporuke predmeta
Ugovorne obveze Isporučitelj će izvršiti u roku ne dužem od 15 dana od dana primitka narudžbenice.
3.5. Kriterij odabira ponude
Kriterij za odabir ponude je ekonomski najpovoljnija ponuda. Pregled, ocjenu i prijedlog odluke o odabiru ponude donosi Povjerenstvo imenovano od strane Izvršnog odbora. Odluku o odabiru donosi nadležno tijelo Komore.
3.6. Rok valjanosti ponude
Rok valjanosti ponude iznosi najmanje 60 dana od dana predviđenog za dostavu ponuda.
 
4. DOKAZI O SPOSOBNOSTI
 
Ponuditelj dostavlja fotokopiju slijedećih dokaza:
  • Isprava o upisu u poslovni, sudski (trgovački), strukovni, obrtni ili drugi odgovarajući registar, ne starija od 3 mjeseca od dana objave ovog Poziva. Ovim dokazom ponuditelj dokazuje da ima registriranu djelatnost u vezi s predmetom nabave. U slučaju zajednice ponuditelja svi članovi zajednice ponuditelja obvezni su pojedinačno dokazati postojanje navedene sposobnosti
  • Potvrda Porezne uprave o stanju duga ili istovrijedne isprave nadležnih tijela zemlje sjedišta gospodarskog subjekta, ne starija od 30 dana od dana objave ovog Poziva. Naručitelj će isključiti ponuditelja iz postupka nabave ako nije ispunio obvezu plaćanja dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko zdravstveno osiguranje, osim ako je gospodarskom subjektu sukladno posebnim propisima odobrena odgoda plaćanja navedenih obveza. U slučaju zajednice ponuditelja svi članovi zajednice ponuditelja obvezni su pojedinačno dokazati postojanje navedene sposobnosti
  • Popis osoba (ime i prezime i kontakt podaci) koje će surađivati sa Naručiteljem u dijelu tehničke pripreme glasila, a koje posjeduju važeće uvjerenje registrirane ustanove za obrazovanje iz područja grafičkog dizajna te fotokopiju važećeg certifikata za obavljanje poslova grafičkog dizajne te osobe
  • Ponuditelj će prilikom sklapanja Ugovora biti obavezan dostaviti financijski dokument kojim dokazuje da nije u gubitku u posljednje dvije financijske godine (2017. i 2018.): BON-1, kao i dokument izdan od bankarske ili druge financijske institucije: BON-2 ili SOL-2 kojim se dokazuje solventnost na način da račun nije bio blokiran u posljednjih 6 mjeseci više od 15 dana
 
5. OBLIK, NAČIN IZRADE I SADRŽAJ PONUDE
Ponuda mora sadržavati:
  1. ispunjen i ovjeren ponudbeni list (obrazac - Prilog 1)
  2. ispunjen i ovjeren ponudbeni troškovnik (obrazac - Prilog 2)
  3. ispunjen i ovjeren obrazac izjava ponuditelja (obrazac - Prilog 3)
  4. dokaze o sposobnosti
  5. sve ostalo što se traži u dokumentaciji nabave.
Ponuda se predaje u izvorniku. Pri izradi ponude, Ponuditelj se mora pridržavati zahtjeva i uvjeta iz Poziva na dostavu ponude i ne smije mijenjati i nadopunjavati tekst Poziva i/ili prateće dokumentacije. Ponuda se izrađuje na hrvatskom jeziku i na latiničnom pismu. Svi dokazi priloženi ponudi moraju biti na hrvatskom jeziku i na latiničnom pismu. Ako je bilo koji dokument Ponuditelja izdan na stranom jeziku, Ponuditelj ga mora dostaviti zajedno s ovjerenim prijevodom ovlaštenog sudskog tumača za hrvatski jezik. Naručitelj ne snosi nikakve troškove povezane s pripremom i dostavom ponude, odnosno sudjelovanjem gospodarskog subjekta u ovom postupku.
Ponudu je potrebno uvezati u cjelinu na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova ili dijelova ponude. Ponuditelj mora priloge ponude u papirnatom obliku (koji se ne mogu uvezati) obilježiti nazivom, označiti ih kao priloge ponude i dostaviti ih s ponudom.
Ponudu je potrebno dostaviti putem pošte ili neposredno na adresu Naručitelja u zatvorenoj omotnici:
Hrvatska komora dentalne medicine
Kurelčeva 3/2
10 000 Zagreb
Na omotnici ponude mora biti naznačeno sljedeće:
  1. naziv i adresa Ponuditelja
  1. naznaka „NE OTVARATI“ – ponuda za usluge grafičke pripreme, tiska i distribucije glasila Komore te tiska i distribucije letaka i obavijesti za potrebe Komore 
Krajnji rok za dostavu ponude: 15. veljače 2024. godine
 
6. PREGLED I ODABIR PONUDA
 
Naručitelj pregledava ponude sukladno propisanim zahtjevima iz ovog Poziva. Otvaranje ponuda nije javno. Naručitelj neće prihvatiti ponudu koja ne ispunjava uvjete i zahtjeve iz ovog Poziva.
Naručitelj ima pravo zatražiti pojašnjenje ponude, odnosno predane dokumentacije u svrhu otklanjanja pogrešaka, nedostataka ili nejasnoća prije donošenja Odluke o odabiru ili Odluke o poništenju.
Naručitelj zadržava pravo ne prihvatiti niti jednu ponudu bez posebnog obrazloženja.
Odluka o odabiru ili Odluka o poništenju dostavlja se elektroničkim putem svim ponuditeljima koji su dostavili svoje ponude elektroničkim putem.
Sukladno Odluci o odabiru najpovoljnije ponude odabire se ponuda Ponuditelja s kojim će se sklopiti Ugovor o poslovnoj suradnji.
 
7. CIJENA, ROK, NAČIN I UVJETI PLAĆANJA
 
7.1. Cijena
Ponuditelj je dužan Naručitelju ponuditi cijenu usluge u apsolutnom iznosu.
Ponuditelj je dužan ponuditi, odnosno upisati jedinične cijene i ukupne cijene (zaokružene na dvije decimale) te cijenu ponude bez PDV-a, PDV i cijenu ponude s PDV-om na način na koji je navedeno u Ponudbenom listu.
Cijena ponude mora biti izražena u Eurima. Cijena ponude izražava se za jedinične cijene i za cjelokupni predmet nabave. U cijenu moraju biti uključeni svi troškovi, takse i ostala potraživanja koja su potrebna za izvršenje usluge.
Izvršitelj usluge nema pravo potraživanja dodatnih sredstava uslijed povećanja cijene svojih usluga nakon potpisivanja ugovora s Naručiteljem, niti iz bilo kojega drugog razloga.
 
7.2. Rok, način i uvjeti plaćanja
Plaćanje se obavlja na temelju sklopljenog Ugovora/izdane narudžbenice s odabranim ponuditeljem u roku od 30 dana od dana zaprimanja računa.
 
8. JAMSTVO ZA UREDNO ISPUNJENJE UGOVORNIH OBVEZA
Odabrani ponuditelj će biti u obvezi, pri zaključenju Ugovora predati Naručitelju potpisanu i ovjerenu  zadužnicu/bjanko zadužnicu dodatno ovjerenu kod javnog bilježnika kao ovršnu ispravu (ima učinak pravomoćnog rješenja o ovrsi) zajedno sa Potvrdom o upisu zadužnice u Hrvatski registar zadužnica od strane javnog bilježnika.
Zadužnicu će odabrani ponuditelj dostaviti popunjenu sukladno važećim zakonskim i podzakonskim propisima.
Zadužnica / bjanko zadužnica kao jamstvo za izvršavanje ugovora predaje se u roku od 10 (deset) dana od dana potpisa ugovora, s rokom valjanosti istovjetno predmetnom ugovoru, na adresu Naručitelja.
Jamstvo za uredno izvršenje ugovora Naručitelj će aktivirati ukoliko odabrani ponuditelj neće na vrijeme dostaviti naručene i ispravno dizajnirane i pripremljene časopise ili dostavi časopise s greškama u dizajnu i/ili pripremi.  Ako jamstvo za izvršavanje ugovora ne bude naplaćeno, Naručitelj će ga nakon isteka valjanosti vratiti odabranom ponuditelju.
9. OSTALO
Naručitelj zadržava pravo poništiti ovaj postupak u bilo kojem trenutku, odnosno ne odabrati niti jednu ponudu, bez ikakvih obveza ili naknada bilo koje vrste prema Ponuditeljima.
Međusobna prava i obveze koja nisu definirana ponudom naknadno će se definirati Ugovorom između Izvođača i Naručitelja.
 
 
PREDSJEDNIK KOMORE
prim. dr. sc. Hrvoje Pezo, dr. med .dent.
pezo potpis pecat
hkdm gray
HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE (HKDM) je samostalna i neovisna staleška i stručno poslovna organizacija doktora dentalne medicine, dentalnih tehničara, dentalnih asistenata i dentalnih higijeničara na području Republike Hrvatske sa svojstvom pravne osobe i javnim ovlastima. HKDM štiti prava i interese svojih članova te brine o ugledu i unapređenju njihove struke. HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE  zastupa i predstavlja svoje članove pred državnim tijelima i drugim tijelima u zemlji i inozemstvu.
Za sva pitanja nazovite
+385 1 4886 710
ili pošaljite poruku na
hkdm@hkdm.hr

Image
Preuzmite mobilnu aplikaciju
HKDM-a


 
 








 


 
 








 
hkdm-google-play
hkdm-app-store