Hrvatska komora dentalne medicine - logo

Na temelju Odluke Izvršnog odbora Komore koja je donesena na 45. sjednici održanoj 27. ožujka 2024. godine upućuje se

Javni poziv

za iskazivanje interesa članova Komore za izdavanje stručnih knjiga iz područja dentalne medicine te srodnih grana u okviru izdavačke djelatnosti Hrvatske komore dentalne medicine – u tiskanom i elektroničkom obliku u 2024. godini

 
KLASA: 404-01/24-01/01
URBROJ: 497-01/01-24-01

Zagreb, ožujak 2024.

 
Hrvatska komora dentalne medicine ovim putem poziva članove Komore na iskazivanje interesa za izdavanje stručnih knjiga iz područja dentalne medicine kao i ostalih područja koje imaju utjecaj na dentalnu medicinu u okviru izdavačke djelatnosti Komore u 2024. godini.
Knjige mogu biti originali kao i prijevodi objavljeni na stanom jeziku.
Komora u okviru registrirane izdavačke djelatnosti izdaje izvorna znanstvena i stručna djela hrvatskih autora na hrvatskome jeziku, izvorna znanstvena i stručna djela hrvatskih autora na nekom od svjetskih jezika i prijevode onih djela sa stranih jezika koji pridonose razvoju dentalne medicine te razvoju znanstvene i stručne terminologije na hrvatskome jeziku.
Knjige mogu biti u tiskanom i elektroničkom obliku.
 
NAČIN ISKAZIVANJA INTERESA
Zamolba s iskazivanjem interesa podnosi se na adresu Komore u Zagrebu, Kurelčeva 3 u zatvorenoj omotnici  s naznakom „NE OTVARATI“ – iskazivanje interesa članova Komore za izdavanje stručnih knjiga:
  • putem pošte
  • neposredno u Komori.
Zamolba se može podnijeti i u elektroničkom obliku na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
U slučaju kada se zamolba podnosi u elektroničkome obliku,  zamolba i prilozi ne šalju se u tiskanome (papirnatome) obliku na adresu Komore, već isključivo elektroničkim putem.
 
Uz zamolbu potrebno je obavezno dostaviti:
a) tekst rukopisa pripremljen za objavljivanje - tekst rukopisa mora biti uređen, lektoriran i mora obuhvaćati sve eventualne prijedloge i primjedbe recenzenata, ali ne mora biti prelomljen niti sadržavati konačan broj i izgled slika i tablica,
 
b) rješenje odgovarajućega povjerenstva ili visokog učilišta - odnosi se samo na visokoškolske udžbenike,
 
c) najmanje dvije recenzije sastavljene prema elementima koje treba sadržavati recenzija znanstvene knjige ili visokoškolskog udžbenika, a koje su sastavni dio kriterija.
 
Pregled i prijedlog odabira zamolbi s iskazivanjem interesa obavlja Povjerenstvo imenovano od strane Izvršnog odbora Komore.
Povjerenstvo neće uzeti u razmatranje zamolbu koja ne ispunjava uvjete iz ovog poziva.
Povjerenstvo ima pravo zatražiti pojašnjenje zamolbe, odnosno predane dokumentacije u svrhu otklanjanja pogrešaka, nedostataka ili nejasnoća prije donošenja prijedloga odluke.
Povjerenstvo zadržava pravo ne prihvatiti niti jednu zamolbu bez posebnog obrazloženja.
Konačnu odluku o izdavanju stručne knjige na prijedlog Povjerenstva donosi Izvršni odbor Komore.

 

 
HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE

 

hkdm gray
HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE (HKDM) je samostalna i neovisna staleška i stručno poslovna organizacija doktora dentalne medicine, dentalnih tehničara, dentalnih asistenata i dentalnih higijeničara na području Republike Hrvatske sa svojstvom pravne osobe i javnim ovlastima. HKDM štiti prava i interese svojih članova te brine o ugledu i unapređenju njihove struke. HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE  zastupa i predstavlja svoje članove pred državnim tijelima i drugim tijelima u zemlji i inozemstvu.
Za sva pitanja nazovite
+385 1 4886 710
ili pošaljite poruku na
hkdm@hkdm.hr

Image
Preuzmite mobilnu aplikaciju
HKDM-a


 
 








 


 
 








 
hkdm-google-play
hkdm-app-store