Image

Prijavite se sada za Nagradu za održivost u dentalnoj medicini: krajnji rok je 15. srpnja


Pokažite svoju posvećenost povećanju utjecaja vašeg rada u dentalnoj ordinaciji na okoliš na planetu, i iskoristite priliku da osigurate prestižnu nagradu za održivost. Primijenite sada!
 
Dalekosežni učinci globalnog zatopljenja na naš planet postaju sve očitiji i stoga mnoge djelatnosti usvajaju ekološki prihvatljiviju praksu za dobrobit našeg okoliša. Jedan takav doprinos emisiji stakleničkih plinova, koji čini približno pet posto, je zdravstvena djelatnost, uključujući polje oralne zdravstvene zaštite. Kao odgovor na to, stručnjaci iz područja oralnog zdravlja i organizacija dentalne medicine diljem svijeta aktivno slijede održive postupke kako bi ostvarili pozitivnu razliku.
 
Prepoznajući važnost održivosti u dentalnoj praksi, FDI-ova Nagrada za održivost u dentalnoj medicini, odaje počast šampionima održivosti i daje globalno priznanje za njihove napore. FDI poziva dentalne timove i pojedince koji su uspješno primijenili održive inicijative unutar svojih ordinacija da se prijave za ovu prestižnu nagradu.
 
Iskoristite priliku da osvojite nagradu za održivost
 
Nagrada za održivost slavi i nagrađuje one koji mogu pokazati da su u svojoj ordinaciji dentalne medicine primijenili ekološki prihvatljive postupke. Svake godine dodjeljuju se četiri nagrade: dvije za timove dentalne medicine, od kojih svaki dobiva 1000 CHF, i dvije za pojedince, od kojih svaki dobiva 500 CHF. Pobjednici će biti objavljeni tijekom FDI-ovog Svjetskog kongresa dentalne medicine, koji se održava u Sydneyu od 24. do 27. rujna ove godine.
 
Za dodatne informacije i podnošenje prijave svakako posjetite našu (FDI-ovu) web stranicu. FDI prima prijave za Nagradu za održivost 2023. do 15. srpnja. Ne propustite ovu priliku da dobijete priznanje za svoju posvećenost održivim ordinacijama dentalne medicine.

Jeste li propustili Summit o održivosti na Svjetski dan zaštite okoliša? Gledajte sada na zahtjev


Na Svjetski dan zaštite okoliša, FDI je bio domaćin virtualnog sastanka na vrhu uživo posvećenog održivosti u dentalnoj medicini, stavljajući u središte pozornosti dentalnu profesiju i predanost industrije smanjenju utjecaja oralne zdravstvene zaštite na okoliš. Ako niste mogli prisustvovati događaju uživo, ne brinite! Summit je sada dostupan za gledanje na zahtjev, čime se osigurava da nećete propustiti vrijedne uvide koje su podijelili tijekom prezentacija i sažetaka postera koje su poslali istraživači iz cijelog svijeta.
 

Uredništvo hkdm.hr
Izabrao, priredio: Zvonimir Kaić
Izvor: Mrežna stranica Svjetske udruge dentalne medicine, FDI-a, 
Apply now for the Sustainability in Dentistry Award: deadline approaching on 15 July, 28th June 2023

hkdm gray
HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE (HKDM) je samostalna i neovisna staleška i stručno poslovna organizacija doktora dentalne medicine, dentalnih tehničara, dentalnih asistenata i dentalnih higijeničara na području Republike Hrvatske sa svojstvom pravne osobe i javnim ovlastima. HKDM štiti prava i interese svojih članova te brine o ugledu i unapređenju njihove struke. HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE  zastupa i predstavlja svoje članove pred državnim tijelima i drugim tijelima u zemlji i inozemstvu.


 
 
 
Za sva pitanja nazovite
ili pošaljite poruku na
Image
Preuzmite mobilnu aplikaciju
HKDM-a

 

hkdm-google-play
hkdm-app-store