Image

Elektronički zdravstveni kartoni

Saznajte više o FDI-jevom novom projektu o integriranim elektroničkim zdravstvenim kartonima u dentalnoj medicini

Uz podršku Henryja Scheina, projekt ima za cilj identificirati i razumjeti zahtjeve krajnjih korisnika.

U modernoj zdravstvenoj skrbi, integrirani elektronički zdravstveni kartoni (EHR) postali su temeljni alat koji digitalno pohranjuje povijest bolesti pacijenata i olakšava pristup različitim zdravstvenim ustanovama. Iskorištavanje najvećeg potencijala ove tehnologije može značajno poboljšati ukupnu kvalitetu zdravstvene skrbi i potaknuti značajna istraživanja.

Poduzimajući važan korak prema poboljšanju skrbi za pacijente i poticanju međuprofesionalne suradnje, FDI, u suradnji s Henryjem Scheinom, pokreće svoj novi projekt usmjeren na integrirane EHR-ove u dentalnoj medicini.

Revolucioniranje međuprofesionalne suradnje i skrbi za pacijente

Nova inicijativa FDI-ja ima za cilj učinkovito premostiti jaz i razumjeti zahtjeve krajnjih korisnika u vezi s integriranim dentalnim medicinskim kartonom, EHR-om, aktivnim sudjelovanjem sa stručnjacima i istraživačima u području dentalne medicine. Njihove neprocjenjive povratne informacije poslužit će kao temelj za razvoj preporučenog skupa pokazatelja oralnog zdravlja, osiguravajući da integrirani EHR sveobuhvatno prikupi potrebne podatke o oralnom zdravlju za optimalnu njegu pacijenata i revolucionarna istraživanja.

FDI President„Ako se učinkovito iskoriste u svim sektorima zdravstvene skrbi, elektronski dentalni kartoni, EHR-ovi, imaju potencijal poticanja međuprofesionalne suradnje i podizanja skrbi za pacijente na nove razine. Oduševljeni smo što krećemo na ovo putovanje kako bismo razumjeli potrebe i predodžbe doktora dentalne medicine i dentalnih timova u vezi s EHR-ima kako bismo poboljšali kvalitetu skrbi i potaknuli značajna istraživanja.”
prof. Ihsane Ben Yahya, predsjednica FDI-a

 

Henry Schein, globalni lider u pružanju inovativnih stomatoloških rješenja, pokazao je svoju predanost unaprjeđenju oralne zdravstvene zaštite dajući podršku ovom projektu.

“Henry Schein Inc. i Henry Schein One uzbuđeni su što mogu surađivati s FDI-jem kako bi značajno unaprijedili interoperabilnost medicinskog i stomatološkog tijeka rada kroz partnerstvo profesije i industrije kako bi razvili referentne najbolje prakse za razmjenu specifičnih informacija u polju EMR-a. Vjerujemo u podržavanje inicijativa koje pružaju praktične i precizne uvide iz zdravstvenog kartona pacijenata kako bi kliničarima omogućili pružanje bolje skrbi za pacijente i vjerujemo da je osnaživanje bliskih radnih odnosa između doktora dentalne medicine i liječnika ključni element ovog putovanja. Presudno je da industrija i struka potiču dublju međupovezanost prakse između oralnog zdravlja i cjelokupnog zdravlja, a ovo partnerstvo s FDI-jem ima za cilj pružiti temeljnu komponentu za promicanje integriranih modela skrbi.” – Ali Hyatt, direktor marketinga, Henry Schein One.

Projekt nadalje ima za cilj pružiti smjernice o redovitom prikupljanju podataka od strane pružatelja dentalne zdravstvene zaštite kako bi se olakšala sveobuhvatna zdravstvena skrb, s ciljem promicanja međuprofesionalne suradnje i konačnog poboljšanja opće dobrobiti pacijenata.

Svakako redovito posjećujte stranicu projekta kako biste primali novosti i saznali više o napretku ove inicijative.

Elektronički zdravstveni kartoni u dentalnoj medicini

Integrirani elektronički zdravstveni kartoni u dentalnoj medicini

Integrirani elektronički zdravstveni kartoni (EHR) revolucioniraju medicinsku povijest pacijenata organizirajući je u digitalnom formatu kojemu se može pristupiti u različitim postavkama zdravstvene skrbi. Usvajanje i optimalna uporaba integriranih EHR-ova stoga ima potencijal značajno poboljšati ukupnu kvalitetu zdravstvene skrbi i istraživanja. Ključni element u ovom procesu je procijeniti primjenjivost ovih integriranih zdravstvenih zapisa u različitim zdravstvenim okruženjima u skladu s potrebama i preferencijama krajnjih korisnika, uključujući pružatelje zdravstvenih usluga i istraživače. Njihove povratne informacije u odnosu na integrirane dentalne medicinske kartone, EHR-ove, još nisu istražene i mogle bi biti važan pokretač za povećanje prihvaćanja integriranih EHR-ova među različitim pružateljima zdravstvenih usluga. Uz to, standardni skup pokazatelja oralnog zdravlja mjerodavnih za različite zdravstvene djelatnike za uključivanje u integrirani EHR, nikada nije definiran.

Cilj 1.

Unaprijediti međuprofesionalnu suradnju i integriranu zdravstvenu skrb.
Međuprofesionalna suradnja za poboljšanje ukupnih zdravstvenih ishoda pacijenata
 

Cilj 2.

Identificirati potrebe, preferencije i prihvatljivost krajnjih korisnika s obzirom na integrirane dentalne medicinske kartone, EHR-ove, i odrediti kako integrirani zdravstveni zapisi mogu poboljšati zdravstvenu skrb.
 

Cilj 3.

Razviti i preporučiti skup pokazatelja oralnog zdravlja koji će se uključiti i rutinski bilježiti u integriranom elektroničkom dentalnom kartonu, EHR-u.

FDI-jev projekt integriranih elektroničkih zdravstvenih zapisa u stomatologiji ima za cilj identificirati i razumjeti potrebe i preferencije krajnjih korisnika u vezi s integriranim dentalnim medicinskim EHR-ovima. Prikupljanjem njihovih povratnih informacija, projekt namjerava razviti preporučeni skup pokazatelja oralnog zdravlja koji će biti uključen u integrirane EHR-ove i dati smjernice za redovito prikupljanje podataka kako bi se olakšala sveobuhvatna zdravstvena skrb, čime se promiče i poboljšava opća dobrobit pacijenata.

 

Uredništvo hkdm.hr
Izabrao, priredio: Zvonimir Kaić
hkdm gray
HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE (HKDM) je samostalna i neovisna staleška i stručno poslovna organizacija doktora dentalne medicine, dentalnih tehničara, dentalnih asistenata i dentalnih higijeničara na području Republike Hrvatske sa svojstvom pravne osobe i javnim ovlastima. HKDM štiti prava i interese svojih članova te brine o ugledu i unapređenju njihove struke. HRVATSKA KOMORA DENTALNE MEDICINE  zastupa i predstavlja svoje članove pred državnim tijelima i drugim tijelima u zemlji i inozemstvu.


 
 
 
Za sva pitanja nazovite
ili pošaljite poruku na
Image
Preuzmite mobilnu aplikaciju
HKDM-a

 

hkdm-google-play
hkdm-app-store